Christa oli jo aloittanut kun tulin. Hioi Vipin kanssa ruutua kun oli ruvennut pysähtymään liian eteen. Heillä on PM-kisat Tanskassa parin viikon päästä. Näyttää niin siistiltä että kyllä sieltä mitalli pitäis tulla taas ;o)

Christalla oli narut ruudun ympärillä. Tästä näkee miten perehtynyt olen, en edes tiennyt että kisoissakin on sellaiset...Eka kerta Grim lähti taas miljoonaa ja meni koo ruudun läpi ja pysähtyi aivan takaviivalle :-o Toka kerta pysähtyi liian eteen mutta korjasi paikan kun olin van hiljaa. Menin itse ruutuun, kehuin tästä vaan äänellä ei saanut palloa. Taputtelin myös maahan ja sanoin "tässä ruutu".  Kolmannella kerralla meni sitten ihan keskelle, otin vielä pari kertaa sekä toisesta suunnasta, tosi hyvät :o)

Seuraamisessa painaa päälle ja on vähän liian edessä, yhtä innoissaan ei ole kisoissa, joten katson yhden ja puutun vasta silloin jos on tarvetta. Kaket taas hyvät, pitää harjoitella pidemmällä viivellä käskyjen välissä. Noudot hyvät, Christa kehoitti vahvistaa pitämistä palkkaamalla ilman että ottaa siltä kapulan pois, saa siis päästää mun "yes:stä".

Sin inisi ja jopa haukkui vähän kun oli tolpassa kiinni :o) Otin ruudun alkeita, pallo ruutuun ja Sin sai hakea sen sieltä, sitten leikittiin siellä yhdessä. Niin kuin melkein kaikkien koirien mielestä myös Sin rakastaa tätä :o) Sitten ajattelin että kokeillaan piruttain mitä sanoo kapulasta. Pidin pannasta kiinni, heitin kapulan ja Sin perään. Otti sen ihan oikein suuhun ja toi  minulle. Pakenin vähän Sin´iä ja kehuin koko ajan. Sitten tarjosin narupalloa palkaksi, yritti saada myös sen mahtumaan suuhun kun ei halunnut päästää sitä ihanaa kapulaa ;o) Otin vielä pari kertaa ja yhtä hyvin meni. Sitten välillä taas tolppaan kiinni ja sen jälkeen muutama sivulle tulo, ihan hyvin myös ne. Ehkä Riitta on oikeassa, että Sin´stä saa väännettyä toko-koiran ;o) 

Otin myös kaket namilla;istu, maahan, seiso. Tätä olen tehnyt kotona kerran ja tykkäsi kovast, varsinkin maahan menosta. Nyt ei voinut painaa pientä masua lainehtivaan nurtsiin...lenkillä kyllä heittäytyy mahalleen kaikkiin kuralammikoihin mitä vaan vastaan tulee :-o Sitten muutama tolpan kierto, vasemmalta kierto makee, oikealle ei muka tajua, pitää saattaa. Lisää toistoja.

Sitten mentiin Christalle. Pihassa otettiin Grimillä tunnaria. Janne kaatoi kasan palikoita maahan, oma piilotettiin metrin päähän niiden taakse. Sanoin toooosi rahuhallisesti etsi, nyt ei singonnut vaan meni ihan hyvin ensin kasalle. Nuuhkasi kerran ja jatkoi ohi, löysi oman melkein heti. Oltiin sovittu että Christa kehuu koska mun ajoitus on usein aika syvältä tässä asiassa, en ole varma milloin on hyvä :o/  Eli "yes" heti perään kun on nostanut. Sitten uudelleen muutama kerta ja laitettiin aina lähemmälle. Toisella kerralla löysi myös muita hajuja, merkkasi johonkin mutta jatkoi sitten etsimistä. Christan mielestä seuraavat ihan ok:t, otettiin vielä niin että oli pelkästään oma, ja kehoitin tuomaan ja tulemaan sivulle. Tack Christa för hjälpen igen :o)

Katsottiin vielä Christan luona Tokon 2007  EM-kisoja. missä Vip oli toinen. Mieletöntä miten hyviä ovat! Tuo tarkkuus taitaa olla yksi syy miksi minusta ei tavoitteelliseen tokoon ole. On niiiin paljon makeempaa mennä täysillä riskirajoilla :o)