Fysioterapeutti löysi kaiken näköistä Grimissä, aika jumissa koko koira. Lantio mm vinossa, nyt muistan että näin oli jo eka kerta kun se tanskalainen "niksauttaja" (en muista titteliä) kokeili Grimiä ihan pentuna, myös toisella kerralla mutaman kuukauden ikäisenä vino. Piira sanonut samaa. Eli jostain syystä Grim parka vino, joka tietty aiheuttaa vaikka mitä kireyksiä :o/  Fys.ter painotti kovasti puuttuvia syviä lihaksia, osteopaatin ja eläinlääkärin mukaan tämä on tyypillistä bordercollieille, eli on ominaisuus eikä vika. Esim borderterrierin ja bc:n rakenne erovat kovasti toisistaan, liikkuvat eri tavalla ja käyttötarkoitus myös eri. Koska syvät pienet lihakset eivät kulemma bc:llä kehity kovasti, pääsevät juuri siihen syvään paimennusasentoon helposti, verrattuna muihin rotuihin. Kuulostaa järkevältä.

No, sitten Lotalla tiistaina. Niin kuin itsekin olin katsonut, en ollut ihan varma kumpaa ontuu. Eipä ollut ihme, koska molemmissa takajaloissa neljännen varpaan koukistajajänteessä rasitusvamma :o/ Vasen oli selvästi turvonneempi ja aristi sitä enemmän, kuvissa näkyi myös pehmytkudoksen turvotus. Laitettiin molempiin varpaisiin cortisonia. Kolmen viikon remmilenkkiä tasaisellea maalla, sitten lisääliikuntaa ja voi yrittää treenata.

Sanoi että ei näitä voi ennalta ehkäistä. Mietetittiin olisko pujottelu se mikä osaaiheuttaa sen...kummallista siten että treenataan talvella korkeintaan kerta viikossa, silloinkin usea koira joten treeniaikaa/ koira tulee noin 15 min. Pujottelua ei edes tule paljoa otettua koska on siinä niin hyvä, ei tee virheitä :o) Lotta myös arvaili ettei se sitten se voi olla...Voi vaan miettiä miten kevät ja kesä...enemmän treeniä ja kisoja.

Se mistä pidän Lotassa on; puhuu selkeesti, ymmärtää että koiralla harrastetaan (ei tee mitään ihme vuosisuunnitelmia joita en pysty/jaksa toteuttaa vaan käyttää maalaisjärkeä, piirtä minulle ja hakee luurangon pöydälle jos en ymmärrä ;o) Niin, eikä ilmeelläkään näytä mitä ajattelee, kun pistosten jälkeen joudun menemään makaamaan lattialle kun hiki lentää, oksettaa ja meinaa lähteä taju :-o Siinä sitten taas kerran makoiltiin Grimin kanssa vierekkäin lattialla, ja lekuri hakee taas minulle vettä  ;o)

Tuli vielä mieleen kun hevosilla käytetään paljon viilentäviä linimenttejä tms jalkoihin rasituksen jälkeen...koirien osalta tästä ei kuulemma ole mitään kirjoitusta, onko kenelläkään kokemuksia tästä?