Kati tuli perjantai-iltana, lauantaina siis KV-kisa Energia Areenalla ja sunnuntaina PohjoismaidenMestaruuskisat, tuomarina toimi  Tony van de Laar.

Maxeissa oli noin 50 koiraa, mukana kaikki Pohjoismaiden maajoukkueiden koirat sekä suurin osa Suomen parhaimmmistosta.

Ekana agilityrata. Radassa kolme 180 asteen käännöstä mitä inhoan, Grim ei käänny niihin ja tuntuu että kestää sata vuotta ennen kun taas pääsee vauhtiin, tuntui että sahattiin vaan eestaas koko ajan.

Van de Laaaerille niin tyypillisesti oli keinu sijoitettu ihan nurkkaan, siis niin päin että piti mennä pois päin muista esteistä, suuri etu jos koira tulee keinun niin vauhdilla että menee loppuun asti ilman että ohjaajan tarvi mennä mukaan. Sen jälkeen pitikin kirmata 180 astetta taaksepäin kolme estettä suoraan, missä joutui tavallaan vä'hän kiertämään yhtä siivekettä. Jos tuossa ei päässyt liikkeelle oli riskinä että koira taittaa sisään päin ohi pituuden ja hakee tyrkyllä olevan muurin, näin kävi monelle minille ja medille.

Oli kaksi vaihtoehtoa,mennä ulkokautta mikä oli varmempi mutta hitaampi, ja sitten sisäkautta mikä oli nopeampi mutta meidän tapauksessa 50/50. Lähdössä en ollut vielä päättänyt miten tekisin...no tyypillistä taas minulle päätin ottaa riskin, Grim ei mennyt tarpeeksi pitkälle joten ajauduin liian eteen sillä seurauksella että en ehtinyt enää työntää pituudelle, tuli siis ohi ja kielto. Loppurata ok kaarroksilla, puomi tosi hyvin :o)

Mimmi meni tapansa mukaan miljoonaa mutta livahti yhteen putkeen mihin ei pitänyt mennä. Noora sai Bonolla väännetyä nollan, vaikka hylly oli lähellä. Rhett teki sairaan hyvä rataa, kunnes pääsi livahtamaan yhteen putkeen Niinun taakse. Rimi oli tehnyt hyvän radan mutta loikkasi kontaktit.

Hyppyrata oli helpompi mutta siinä oli heti alussa ulkokulman takaakierto missä toka este oli okseri. Radassa luukutettiin myös suoraan sekä ärsyttävä ympyrä kolmella esteellä. Siihen ympyrään ja sen jatkoon minulle oli kaksi vaihtoehota, toinen oli leikkaus ympyrän jälkeen jolloin loppusuoralle pääsi jouhevammin, mutta putki oli ansana. Katsoin sitten kun mailmanmestarit Jenny Damm ja Sara Lorentzonin leikkaukset olivat hitaat ja koirat eivät oikein tienneet hetken mihin edetä. Päätin että otan toista kautta eli kolmannen kerran "nenästä kiinni".

Rata alkoi hyvin, sain Grimin vekattua okserille, tuntui vaan että kesti ikuisuuden ennen kun oli kiertänyt esteen kun itse oli  sisäpuolella. Ennen pussia onnistuin kääntymään vähän niin että Grim ei sinkonut miljoonaa eteen vaan ulostullessa jo katsoi minua ja kääntyi hyvin. Sitten usvatusuora missä juoksin erkkinä ja kuulin Grimin tulevan kiljuen perässä ;o) Sitten tuli ympyrä, tuntui että olen niin paljon koiran edessä enkä voi paikallakaan olla joten lähdin improvisoimaan ja päädyin yhteen valssiin mitä en ollut edes kokeillut keertaakaan tutustumisessa :-o Hetken oli seuraava este hukassa miksi Grim pääsikin valumaan sen jälkeen, sain kun sainkin koiran oikealle puolelle ja loppusuralle. Itseä hävetti oma sekoilu ja nauratti kuitenkin kun koira tulee kun unelma silti. Lopputuloksena oli yllätyksenä hyppiksen voitto :o)

Sairaan ihanaa on kisata suuressa lämpimässä hallissa, mahtava fiilis, arvokisat ovat kyllä arvokisat!

Rhett teki myös nopean nollan, ajautui vähän yhden putken ohi joka vei aikaa, Cosmolla sikahyvä nollarata sekä Rimillä jonka rataa en nähnyt kun meni juuri ennen. Vimma oli myös tehnyt hyvä nollan. Hyvä LAW!

Yhteistuloksessa voitti Eddie Tröberg ja Fröken (joka vei meiltä Tanskassa CACIAGIN vaikka tipputtivat riman ), toisena oli Juha ja Noel. Cosmo oli valitettavasti tehnyt puomilla virheen muuten olisivat saaneet sen kaivatun CACIAGIN ja tullut KV-valioksi :o/

 

PM-kisa

Tultiin niin myöhään ettei nähty minien ekaa rataa. Medeistäkään en muista oikein...Maxeissa Zen ja Cosmo tekivät nollat, Elvis meni johton parhaimmalla ajalla, tiputti muurin palikan mutta tuomari ei huomannut sitä. Elvis nousi seisomaan lähdössä...kävi todella kuumana, mietitytti pysyykö pakka kasassa..

Toka rata Zenillä hyvä nolla, Cosmo tuli yhden esteen ohi :-o ja varoi paria muuta hyppyä, taisi vaivata se etujalka :o/ Elvis teki sairaan nopean radan, puomin mieletön alastulo näytti takaapäin katsottuna virheeltä. Oli pakko käydä kysymässä niiltä jotka olivat lähellä katsomassa, kolme henkilöä sanoi että oli ottanut ihan selvästi takajaloilla, hyvä näin.

Finaaliradalla Zen kaatoi pituuden. Elvis teki mielettömän radan ja voitti ylivoimaisesti! Launtaina ei oikein säväyttänyt vaikka meni lujaa, mutta kyllä nyt oli taas niin makee että huh huh! Tuollaisella kuumalla koiralla ei ole helppoa saada monta rataa päivässä pysymään kasassa.

Mineissä voitti Leila. Mideissä koikkeri Luka ja Frodo kolmas.