14.10 Sunnuntai
 

Aamupäivällä Batin hallile treenaamaan Sin´llä. Otin 45 cm hypyillä, kivasti menee välillä. Oikein innoissaan, välillä imee hyvin mutta kaikki käännökset yms menee "jarru päällä". On vaikea selittää mitä tarkoitan...Nuori koira voi haluta mennä lujaa mutta ei vielä osaa/tiedä miten/lihaksisto ei vielä kehíttynyt. Sin´ssä on se ero, että pystyisi kyllä, joku hänessä vaan kytkee jarrun päälle ...

Grimillä tunnaria pihassa muutama kerta. Innoissan on mutta liian vauhdilla eikä käytä kunnolla nenää...Christa, apua! Kaket täydelliset. Otin nyt myös myös seuraamisen ruudun kuvioon, jätin maahan - kävelin kohti - käännyin takaisin - kääänsin päätä ja huusin seuraa. Autoin namilla oikealle paikalle, kun meinas vaan jatkaa ohi.

Illalla Pornaiseen JAU:n kisoihin. Virkkalan erilainen rata, vajaa 30 koiraa ja vain kolme nollaa. Puomilla en prr:nyt ollenkaan, usutin vaan, hyvä ylösmeno se ei kyllä ollut..nolla siis tuli ja se riitti voittoon.

Rata ei tuntunut hyvältä. Emme menneet ollenkaan samassa rytmissä ja koira joutui kysymään liian monta kertaa, mihin? Plussaa oli nopea ja täydellinen puomin alastulo, neljä tassua kontaktilla. Puomin jälkeen oli 2 esteen sarja, jättäydyin jälkeen kun Grimillä vaikea mahtua niihin, hyvin meni mutta kaarros sen jälkeen suuri, unohdin ohjata kun spennasin sarjaa.


______________________________________________________________


13.10   Lauantai tokoilua

Menin käymään Riitalla (Jantunen-Korri), otin vähän tottista Grimillä, Sin puussa kiinni. Tarkoituksena oli näyttää Riitalle miten Sin leikkii, nostattaa viettiä yms.

Viimeeksi olen treenannut tokoa.. taisi olla toukokuussa, sisällä olen ottanut kaukoja silloin tällöin sohvalta tai vessanpöntöltä...

Otin ensin seuraamista, Grim oli aivan innoissaan ja painoi päälle, koska en tähtää mihinkään maajoukkueseen tms en välitä siitä.

Sitten otin pari ruutua n 25 m, ihan täydelliset; juoksee täysillä ruutuun, hyppää ympäri ja jää seisomaan ihan keskellä ja katsoo ympärinsä merkkejä, "olenko oikeassa paikassa"?! Aivan sairaan siistit :o) Sitten kauko täydellä eätisyydellä, tähän astihan on ollut tosi epävarma ja usein jäänyt makaamaan pitkällä etäisyydellä...nyt aivan loistavat! Jos nyt olisin maajoukkueessa ehkä olisin puuttunut niihin 3-4 cm jonka liikkui ;o) Aivan ihana tämä koira, oikeesti olisi aivan loistava toko-koira jollekin hyvälle ohjaajalle :o)


Sitten Sintura. Päästeli jopa pieniä "iiiuh" ääniä kun katseli Grimiä ;o) Näytin muutaman sivulletulon (muuta ei osata ) sekä otettiin pentuluoksetuloja. Riitta neuvoi käyttämään ohutta narua kiinni paksummassa narulelussa, sekä ihan pallon heittoa. Lyhyitä sessioita, jotta saisin viretilan nousemaan, hillitsee itsensä niin hyvin vaikka olisi innoissaan.

Sitten menimme lampaille. Viimeeksi meni niin huonosti Ankin lampailla että en odottanut oikein mitään. Korrien lampaat ovat niin kevyitä, eikä niillä ole niin pahaa vetoa päätyihin kuin Ankin lampailla. Meni tosi hyvin, Sin oli taas paljon parempi kuin viimeeksi. Kun oli muutaman kerran kaartanut tasapainopisteelle, sain hänet kulkemaan suoraan kohti muutaman metrin, lopetin siihen. Olis varmaan voinut jatkaa mutta halusin lopettaa hyvään fiilikseen kun ensi kerralla päästään vasta ensi keväänä taas lampaille.

Innostuin taas tokosta Grimin kanssa. Soitettuani Jessicalle (Svanljung) päätin yrittää saada tunnarin opetettua.
Hain Samua kaverin synttäreiltä ja pysähdyin yhden niityn viereen. Piilotin tunnarikapulan heinokkoon. Grim lähtee tosi innolla etsimään, eka kerta käytti heti nenää, tuo sen mutta tiputtaa matkan varrella. Toisella kerralla hirveellä vaudilla henikkoon ja sählää ympäri, sit rauhoittu -  käyttää nenää- löytää -  tuo mutta tiputtaa matkalla. Palkkasin silti ja mitetin miten etenen...Kapula suuhun- pidä - sivulle- kiitos. Kolmas kerta, hirveellä vauhdilla etsimään, ensin taas sähläämistä ja sit nenä mukaan, nyt toi suoraan sivulle :o) Neljäs kerta muuten ok, mutta tiputtaa matkalla ja odottaa palkkaa :o/ Christan kanssa treffit torstaina, katsotaan mitä sanoo