Riitta (Jantunen-Korri ) oli ollut treenaamassa tokoa, jäi vähän katsomaan meitä. En ole tokoa treenannut muuta kuin keittiössä satunnaisesti sivulle tuloa, meidän viimeisen trrenin jälkeen joka oli joskus viime syksynä .. :o/  No, yritin sitten vähän seuraamista, päästin jopa 3 askelta jotka menivät aika hyvin. Sin´llä on kummallinen asento seurramisessa mutta Riitta sanoi sitä makeeksi, niin kait sitten ;o) Lupasin Riitalle että treenaan sen verran tokoa että edistymme yhden askeleen kuukaudessa ;o) "Kaukokäskyissä" neuvoi heittämään namin koiran taakse, kun tuppaa heittäytymään maahan eteenpäin aina aloituksessa.

Oikeasti Sin´n mielestä se on aika hauskaa...itseasiassa melkein ( huomatkaa melkein) huvittais mennä tokotreeneihin la-iltaisin, nolottaa vaan kun kaikki ovat siinä niin hyviä...minun yli yksi vuotias ei osaa muuta kun tulla namilla sivulle...

Otin Sin´llä pientä puomia, targetin kanssa. En voi juosta samaan aikaan, ottaa liikaa vauhtia mun liikkeestä. Otin vastaan puolesta välistä puomia, oikein hyvä :o) Pujottelutreeni perään. N 45 asteen avokulma, ekalla kerralla oikein sisään mutta ei osannut sopeuttaa vauhtia liukkaseen mattoon, ei taipunut tokaan väliin. Uudelleen ja nyt meni hyvin, ahne kun olen :-o niin vaikeutin jokaisen onnistuneen kerran jälkeen ja päästiin n 10 toistolla melkein 90 asteen avokolmaan, hyvä smurffi :o)

Sitten harjoiteltiin putkella ja kahdella hypyllä tiukkoja leikkauksia. Eli otin ihan perusteet, ensin koira istumaan ekan esteen taakse, kutsun yli - koiran puolinen käsi/olkapää sisään - pyydän "tähän" -  pyörin ympäri - koira tiiviisti mukana ja saa palkan vastaisesta kädestä. Sitten sama alusta, pyörin mutta nyt siirryn kohti hyppy ja päästän koiran hypylle ja leikkaan niin että polveni osuvat melkein koiraan - nätti pieni tiukka karros. Tämä muutama kerta ja siiten vauhdilla putkesta, menen hyppyjen väliin -  käsi sisään - tähän- ympäri - hyppy -leikkaus. Viimein putken kautta ilman pyöritystä, olen ekan hypyn kohdalla kun koira tulee putkesta - juoksen kohti tokaa hyppyä - käsi sisään - kylki edellä kohti koiraa ja tsadaa,  tiukka leikkaus/kurvi ja koiran kanssa bileet pystyyn :o)

Grim rakastaa tätä ja on siinä tosi taitava. Sin on myös ruvennut hiffaamaan, varsikin vasemmalle on jo aika taitava. Pienenä koirana on tietenkin vaikeampi uskaltaa laittaa se pikkuaskel ennen hyppy, vaikeampi päästä yli. Mietin että voisi tiedustella olisko kiinnostusta leikkausteemalle jollkein kurssille..

Tesu oli myös pikkupennelin kanssa hallilla treenaamassa, mentiin pienelle kävelylle jälkeenpäin ja mäkkiin roskaruokaa syömään sekä päivittämään kuulumisia ;o)