Purinalla piirin järjestämät itsenäisyyspäiväkisat. Paikalle tultuani ajattelin että olisi ollut parempi kun en olisi lainkaan tullut, pimeä ja sateista sekä väsytti kamalasti. Sitten lämmittelyssä yksi koira kävi kahteen otteeseen syömässä Grimin makupalan kontaktilta (oli viimeiset) ja toinen koira kävi Sin´n päälle :o(  Varkaudessa kaksi borderterrieriä ajatteli jättää sen persuuksiin hampaanjälkensä ja nyt pyreneitten paimenkoira...saa nähdä milloin hoksaa että kaikki eivät ole kilttejä :o/

Tuomarina oli Minna Jokisaari. Rata oli muten helppo paitsi lopussa tultiin lujaa puomille jossa putki alla ( sinne upposi moni) sen jälkeen takaisin päin suoraan putkeen (A:n alla) ja sieltä pujotteluun noin 140 (?) asteen kulmasta. Mietin pitäiskö mennä varmistaman ja mennä ulkokautta, silloin tulisi paljon pidempi tie itselle...mutta jos koira vähän empii olisi vielä mahdollisuus saada se sinne. Sisäpuolelta säästäisi selvästi aikaa JOS koira menee sinne suoraan vaikka ohjaaja jäljessä, siinä oli se riski että koira taittaa ohjaajaa kohti ulostullessaan...sen jälkeen ei enää mahiksia..Päätin tehdä Janitan ohjeiden mukaan, tee niin kuin tekisit treeneissäkin!

Jätin koiran ja pysähdyin oikeaan paikkaan, käännyn ja.. TULEE jo, voihan nyt pirskatti! No ei voi muuta kun ottaa vastaan. Tämä oli nyt toinen kerta perään kun karkaa lähdöstä, mun Mustikki :-o  Pari esteetä ja keinu, siinä ärähdän lujaa jotta tajuaa että nyt kannattaa vähän kuunnella...yhdessä valssissa emmin ja joudun sen tekemään toisella puolella estettä mitä olin suunnitellut. Sitten puomille, varmistin ylösmenon (täydellinen), juoksen perään ja otan tosi tarkan alastulon. Sit putkeen ja kepit käsky, Grim etenee suoraan kepeille, ehkä kymmenyksen empiminen (korva kääntyy mutta pää ei) kun tulee putkesta ja minua ei näy. Onneksi edessä on ne rakkaat kepit ja niihin ei äitiä mukaan kaivata ;o) Sitten vielä A jossa 4-6 tassun kontakti ja eikun eteen. Yes, saatiin nolla! Sitten piti jännittää mitä muut tekee, onneksi taso ei ollut yhtä kova kun viime vkl, silloin ei noin hitailla kontakteilla pärjännyt.

Onneksi kukaan ei mennyt ohi, ja Mustikista tuli Suomen ja Ruotsin Agilityvalio, varjo sellainen koska kauneuskisassa ei vielä olla käyty. Nyt pitää ensi kesälle löytää joku "hyvä" tuomari ;o) Niinu tarvii myös Rhetille sellaisen,  pitää Jessica lahjoa niihin karkeloihin esittämään rakkejamme.

Ehdin jo palkintojen jaossa ajatella että ei tarvi nyt kastua, kun Janita ei ole täällä. Niinhän minä luulin, Teemu ja Niinu olivat jostain taikoneet pienen skumppapullon jonka kanssa Teemu hyökkäsi kimppuun :o)

En ollut niin ajatellut että arvo olisi mitään erikoista, nyt tänään tuntuu kuitenkin tosi kivalta :o) Kiitokset ihanalle Grimille joka vain reiluna 2,5 vuotiana tämän mahdollisti vaikka minä useimmiten tunaroin jotakin, sekä Niinulle ja Teemulle ja muille ystävlille jotka sai sen tuntummaan vielä kivemmalta..snif nyyh..nyt pitää lopettaa, työkaverit taas miettivät pitääkö ne valkotakit NYT tilata..